GratisRecept

Turkse koude makreel

Herkomst
Turkije
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • Uskumri papis janisi (koude makreel)
  • 1 grote makreel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 grote uien, in ringen gesneden
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • 1 groene paprika,in dunne reepjes gesneden,
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 middelgrote tomaten, gepeld, ontpit en gehakt
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1½ deciliter water
  • 8 gehalveerde olijven zonder pit
  • partjes citroen

BEREIDINGSWIJZE

Kerf de makreel aan beide kanten in. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de makreel snel aan beide kanten mooi bruin. Leg hem apart. Fruit nu de uien lichtbruin. Doe de wortelen en de paprika erbij en bak die 3 minuten mee. Doe daarna de knoflook, zout, peper en water erbij en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen. Doe de makreel weer in de pan, schep er wat vocht over en stoof nog 10 minuten na. Leg de makreel op een schaal en laat hem koud worden. Garneer de makreel voor het serveren met olijven en citroen.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »