Plaatpizza met sardientjes
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Pizzagerechten
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak broodmix wit (500 gram)
- 50 gram boter of margarine
- 500 gram broccoli
- 2 blikjes sardines in olie (elk ongeveer 120 gram)
- 2 bolletjes mozzarella-kaas (125 gram)
- 1 bakje rode pesto (100 gram)
- 20 zwarte olijven
- versgemalen zwarte peper
BEREIDINGSWIJZE
Bereid het deeg met boter volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de broccoli schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Laat de sardines uitlekken. Rasp de mozzarella grof. Verwarm de oven voor op 225 graden C. of gasovenstand 5. Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleed daarmee een bakplaat. Smeer de pesto over de pizzabodem. Verdeel daarna de sardines, de broccoli en de olijven over het deeg. Verdeel vervolgens de mozzarella erover. Strooi peper erover. Bak tenslotte de pizza in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »