Stoofkarbonades met schorseneren
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 dikke karbonades (ongeveer 200 gram per stuk)
- 2 grote uien, fijngesneden
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 flesje donker Belgisch bier
- versgemalen peper
- zout
- 1 eetlepel mosterd
- 2 blikjes schorseneren
- 1 flesje kookroom
- 100 gram oude kaas, geraspt
- 12 gekookte, stevig afkokende aardappels
- 30 gram roomboter
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- bloem
- boter om in te bakken
BEREIDINGSWIJZE
Kruid de karbonades met peper en zout en wrijf ze in met de mosterd. Bestrooi ze met bloem en bak ze aan beide zijden goudbruin. Neem het vlees uit de pan en smoor de uien in de braadjus. Blus dit nu af met de azijn en het bier en voeg de bruine suiker eraan toe. Breng dit aan de kook en leg het vlees weer in de saus. Laat dit op matig vuur onder een deksel ongeveer 1 uur stoven. (Bind, indien nodig, de saus met allesbinder). Kook ondertussen de aardappels gaar en stoom ze even droog. Schud ze nu voorzichtig op met roomboter en gehakte peterselie. Verwarm ondertussen in de kookroom de uitgelekte schorseneren en breng ze op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de geraspte kaas toe. Schep de karbonades en schorseneren op voorverwarmde borden en garneer dit met de aardappelen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »