Aardappelsalade met avocado en salami
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Bijgerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kg aardappels
- 2 avocado's
- 200 gram salami (in dikke plakken gesneden of aan een stuk)
- 4 eieren
- 2 eetlepels citroensap
- 2 sjalotjes
- 1 krop ijsbergsla
- 4 eetlepels gehakte bieslook
- zout
- Voor de dressing:
- 2 deciliter (magere) yoghurt
- 125 mililiter crème fraîche
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 eetlepel honing
- 1/2 eetlepel gemberpoeder
- versgemalen peper
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Kook intussen de eieren hard in 10 minuten. Meng de ingrediënten voor de dressing en zet deze koel weg. Halveer de avocado's, schil ze en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Pel de sjalotjes en snipper ze. Snijd de salami in reepjes. Verdeel de sla in smalle reepjes. Pel de eieren, verdeel ze in plakjes (of hak ze) en voeg ze bij de aardappels met de avocadoblokjes, sjalotjes, salamireepjes en 3 eetlepels bieslook. Schep de dressing luchtig door de salade. Serveer de aardappelsalade op de ijsbergsla en strooi de rest van de bieslook erover. Lekker met stokbrood.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »