GratisRecept

Eieren in mosterdsaus met aardappelpuree

Herkomst
Nederland
Categorie
Paasgerechten
Bereidingstijd
50 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 8 eieren
  • 1 tot 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 eetlepels bloem (30 gram)
  • 3 eetlepels boter (30 gram)
  • 500 mililiter melk
  • 5 tot 7 eetlepels slagroom
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappel, spoel ze goed schoon en halveer ze. Vul een pan met water en voeg hier wat zout aan toe. Doe de aardappelen in het water en kook ze, met de deksel op de pan, gaar. Kook ondertussen de eieren hard (10 minuten) en laat ze schrikken. Rooster de mosterdzaadjes kort in een vetvrije pan. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en laat hierin de bloem iets bruin worden. Roer er 250 mililiter water, 250 mililiter melk, de slagroom en de bouillon doorheen. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten sudderen. Roer de mosterd er doorheen en breng de saus op smaak met zout en peper. Pel de eieren, halveer ze en voeg ze toe aan de saus. Giet de aardappelen af. Warm 250 mililiter melk op en giet deze bij de aardappelen. Stamp ze fijn en roer er vervolgens 1 eetlepel boter doorheen. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Dien deze mosterdeieren en de puree op en strooi er tenslotte de geroosterde mosterdzaadjes overheen.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »