
Gegratineerde andijviestamppot II
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kg kruimige aardappels
- 150 gram gekookte ham (dikke plak)
- 2 lente-uitjes
- vloeibare margarine
- 1 beker creme fraiche
- 300 gram voorgesneden andijvie
- zout
- peper
- 100 gram geraspte komijnekaas
BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappels en kook ze gaar. Snijd de ham in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de ui met de ham ongeveer 3 minuten. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Giet de aardappels af en stamp ze met de creme fraiche tot een romige puree. Roer de andijvie, lente-ui en ham erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in een (met vloeibare margarine ingevette) schaal en bestrooi royaal met de kaas. Laat de stamppot onder de grill bruin kleuren.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »