Gekruide kipfilet met muntsaus
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 1 uur en 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram kipfilet
- 1 eetlepel gyroskruiden
- 4 eetlepels olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 blik tomaatstukjes op vocht
- 2 pakjes voorgebakken shoarmabroodjes
- 1 bekertje Bulgaarse yoghurt
- verse munt
- 1 krop friséesla
- 1 rood uitje, gesnipperd
- 1 kleine groene of gele paprika
- 3 tomaten
- zout
- zwarte peper
- olijfolie
- kruidenazijn
BEREIDINGSWIJZE
Schep de kipfilet om met de kruiden, laat het 1 uur marineren, snijd het vervolgens in reepjes en bak het in de hete olie goudbruin. Voeg het gesnipperde uitje en 1 uigeperst teentje knoflook toe en bak die op lager vuur mee. Voeg de tomaatstukjes en het vocht toe en laat het gerecht onder roeren 15 minuten zacht pruttelen. Rooster de shoarmabroodjes onder de grill aan beide kanten goudbruin. Meng de yoghurt met 1 uitgeperst teentje knoflook en 10 fijngeknipte muntblaadjes. Maak een salade van gescheurde sla, ringen ui, reepjes paprika en plakjes tomaat.
Strooi er wat zout en peper over, druppel er tenslotte 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olijfolie over en meng de salade.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »