Gevulde kipfilet met banaan
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 kipfilets
- 2 bananen (in blokjes)
- 2 bananen (in reepjes van 10 cm)
- 3 rode paprika 's (in reepjes)
- 50 gram Gorgonzolakaas
- 3 gedroogde vijgen (fijngehakt)
- 2 eetlepels verse rozemarijn (fijngehakt)
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 eetlepels broodkruimels
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd een opening van 5 cm aan de dikke kant van iedere kipfilet zodat er een zakje ontstaat. Meng de vijgen, blokjes banaan, rozemarijn, kaas, broodkruimels, zout en peper door elkaar. Doe een kwart van de vulling in ieder kipzakje. Sluit de opening met een cocktailprikker.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan boven matig vuur. Doe de stukken kip in de pan en bak deze ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Bestrijk iedere kipfilet met honing. Leg de stukken kip op een schaal. Doe de rode paprika 's en de banaanreepjes in dezelfde pan en bak deze een paar minuten. Serveer de gevulde kipfilets met de gebakken paprika, reepjes banaan en rozemarijn.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »