Hutspot
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram doorregen runderlappen
- 750 gram aardappelen
- 750 gram winterpeen
- 4 uien
- 75 gram boter
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel dillezaadjes of 1 eetlepel verse dille
- zout
- versgemalen peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel 2 uien en snipper ze. Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees op hoog vuur snel rondom bruin. Bak de uien even mee. Voeg een scheutje water, de laurierblaadjes, dille, zout en peper toe en laat het geheel 2 uur op laag vuur gaarstoven. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in stukken. Maak de wortels schoon en snijd de rest van de uien in ringen. Kook alle groenten in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar. Giet de groenten af en stamp ze fijn. Meng het stoofvlees en een deel van de jus met de groenten tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper en serveer de overgebleven jus apart bij de stamppot.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »