Kip met citroen uit de oven
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 1 uur en 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 (scharrel)kip van 1.5 kilogram
- 1 citroen
- 2 grote tenen knoflook, gepeld
- grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 8 takjes tijm
- 5 eetlepels vloeibare boter voor koken, (roer)bakken en braden
- 1 eetlepel vloeibare honing
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Boen de citroen schoon en snijd hem in plakjes en halveer de plakjes. Snijd de tenen knoflook in plakjes. Bestrooi de buikholte van de kip met zout en peper. Vul de kip met de plakjes citroen en knoflook en de takjes tijm. Schenk er ook 2 eetlepels vloeibare boter in. Steek de buikholte dicht met cocktailprikkers. Bestrijk de kip eerst rondom met honing en dan met boter. Bestrooi de kip met zout en peper en zet hem in een braadslede.
Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip in 60 tot 75 minuten goudbruin en gaar. Bedruip de kip regelmatig met het braadvet.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »