
Klapstuk met hutspot
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram klapstuk (runderborst)
- 1 kilo aardappels (geschild)
- 1 kilo winterwortel (geschild)
- 500 gram uien
- 2 bouillonblokjes (runder)
- 30 gram boter (of margarine)
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de klapstuk toe en laat deze ongeveer 90 minuten zachtjes koken. Schil de aardappels en de wortels en snijd ze in stukken. Neem het vlees even uit de pan en doe alle groenten in de bouillon. Leg het vlees er bovenop en laat het nog ongeveer 20 minuten koken.
Neem het vlees uit de pan. Snijd het in vier plakken. Stamp de groenten fijn en roer er de boter door. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met grove mosterd en een kuiltje bouillon van de klapstuk.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »