
Spruitjesstamppot met amandelen en rookworst
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kilo aardappels
- 800 gram spruiten
- zout
- 1 ui
- 100 gram katenspek
- 80 gram amandelschaafsel
- Blue Band vloeibare margarine
- 1 Unox runderrookworst
- 1,5 dl hete melk
- extra nodig: pureestamper
BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Maak de spruiten schoon. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar in water met zout. Kook de spruitjes de laatste 10 minuten mee. Pel en snipper intussen de ui. Snijd het katenspek in reepjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en haal ze uit de pan. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in de pan en bak de ui met het katenspek 5 minuten.
Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing en snijd hem in plakjes. Giet de aardappels en spruiten af en stamp ze met de hete melk door elkaar. Meng de ui, katenspek en geroosterde amandelen door de stamppot. Leg de plakjes worst op de stamppot. Serveer met een (kant-en-klare) jus. Je kunt de stamppot pittiger maken door mosterd naar smaak toe te voegen. Snijd voor de variatie de rookworst in blokjes en meng hem door de stamppot.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »