GratisRecept

TermenH

Hoorn des overvloed
Een donkerkleurige paddestoel met een kruidige smaak.
Habanero
Van alle soorten peper heeft deze de scherpste smaak. De habanero is aanvankelijk groen, maar naarmate hij rijper wordt, verandert hij in oranje en tenslotte wordt hij rood.
Havir
Franse term voor het vlees aan de buitenzijde aanbraden (laten korsten). Dichtschroeien zonder dat het binnenin gaar is.
Hollandse saus
(Ook wel hollandaise saus genoemd) Een saus op basis van gesmolten geklaarde boter met losgeklopte eierdooiers, zout en peper, nootmuskaat en citroensap.
Hopping John
Een gerecht dat traditioneel op Nieuwjaarsdag wordt bereid door de inwoners van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. Het bestaat uit zwarte oogbonen, bacon, rijst en ui.
Hure
Langdurig en zorgvuldige bereiding van varkenskop: gepelde varkensoren, varkenssnuit, varkenstong, in zout gemarineerd, stevig samengebonden en gestoofd. Kan ook van kalf, vis en andere dieren.
Hertoginnenaardappeltjes
Aardappels die geplet worden en gekruid met peper, nootmuskaat en zout. Daarna worden ze vaak in de oven gegratineerd.
Hagelsnoer
De dikke eiwit-streng die de eidooier in het wit op z'n plaats houdt. Bij het stijfkloppen van eiwit moet het hagelsnoer worden gezeefd of met het eiwit worden los geroerd omdat ze het stabiliseren van het eiwitschuim bevorderen.
Hachis
Bereiding op basis van vlees, vis of groenten, in kleine stukjes gesneden en gebruikt als basis voor een vulling. Het Nederlandse woord "haché" is hier van afgeleid.

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »