GratisRecept

Termen



W

Wecken
Manier van bereiding voor het bewaren van etenswaar in glazen potten.
Wok
Grote gietijzeren pan met bolle onderkant afkomstig uit de Chinese keuken. Meestal gebruikt voor eenpansgerechten.
Weken
Weken is nodig om voedingsmiddelen, die op een of andere wijze vocht verloren hebben, weer vocht te laten opnemen. Gedroogde peulvruchten, gedroogde vruchten en gedroogde vis moeten een geruime tijd in in ruim koud water weken alvorens zij bereid kunnen worden.
Wellen
Wellen is het gedurende enige tijd blootstellen aan de invloed van warm water, dat even onder de kooktemperatuur gehouden wordt. Wordt onder andere toegepast bij krenten en rozijnen, om te voorkomen dat zij later vocht onttrekken aan het gerecht waarin ze worden verwerkt. Wellen wordt ook toe gepast bij rookworst.

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »