GratisRecept

Termen



k

Karameliseren
Het bruinkleuren van suiker of een suikerstroopje door de suiker te verhitten.
Klaren
Dit woord heeft twee betekenissen: (1) Het helder maken van bouillons. (2) Het verwijderen van de eiwitbestanddelen uit boter.
Koken
Het bereiden van voedsel in water of een andere vloeistof bij een temperatuur van 100 °C.
Konfijten
Dit woord heeft twee betekenissen: (1) Het houdbaar maken van producten (bijvoorbeeld vruchten, wortels enz.) door ze langdurig te koken in een suikerstroopje en daarna te laten drogen. (2) Het conserveren (= bereiden zodat het lang bewaard kan blijven) van gevogelte of vlees door het langdurig te laten sudderen in een grote hoeveelheid (ganzen)vet.
Kneden
Ingrediënten, meestal bloem met water en/of melk en eventueel gist, boter en/of ei zo vermengen dat een deeg ontstaat. Kneden kan met de hand of met de machine worden gedaan.
Kneuzen
Specerijen of kruiden (citroengras, knoflook, peperkorrels) in een vijzel of met de platte kant van een mes beschadigen om het aroma vrij te maken.

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »