GratisRecept

Termen



r

Reduceren
Het inkoken van vloeistoffen om deze te concentreren en te verminderden.
Rijsmiddel
Een product dat aan het deeg of beslag wordt toegevoegd om het gebak luchtiger te maken. Veelgebruikte rijsmiddelen zijn gist en bakpoeder.
Rijzen
Dit woord heeft twee betekenissen: (1) Het uitzetten van deeg of gebak door het toevoegen van een rijsmiddel. (2) Het in volume toenemen van gerechten (bijvoorbeeld soufflés) waaraan stijfgeklopt eiwit is toegevoegd.
Roerbakken
Een van oorsprong Chinese bereidingswijze waarbij in kleine stukjes gesneden voedsel tijdens het bakken voortdurend worden omgeschept om het sneller te laten garen.
Roosteren
Het bereiden van voedsel op een rooster boven gloeiende houtskool.
Roux
Een mengsel van gesmolten boter en bloem dat wordt gebruikt voor het binden van soepen en sauzen.
Rafelen
Gepocheerd kippenvlees of op Oosterse wijze geroosterde eend tot draadjes trekken, meestal met behulp van twee vorken.
Rozetjes
Het in ronde vorm spuiten van slagroom,of crème of aardappelpuree

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »