Aardappelpuree in de oven
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Aardappelgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kilogram aardappelen
- 4 eetlepels vloeibare boter
- zout
- peper
- nootmuskaat
- kokende melk (circa 2 deciliter)
- paneermeel
BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappelen en draai deze door de roerzeef of stamp ze fijn. Meng er 2 eetlepels vloeibare margarine door en maak naar smaak af met zout, peper en nootmuskaat. Roer of stamp er beetje bij beetje zoveel kokende melk door, tot een luchtige, maar niet te zachte puree ontstaat. Schep de puree in een ovenvaste schaal. Strooi er wat paneermeel over en verdeel 2 eetlepels vloeibare margarine over de puree. Gratineer de aardappelpuree in een voorverwarmde oven van 200 graden C tot hij een mooi bruin korstje heeft. Als u aardappelen kookt voor puree, kook ze dan zonder zout, en breng pas later de puree op smaak. De puree blijft dan luchtig.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »