Bordelaisesaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Saus
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 sjalot
- 1 eekhoorntjesbrood
- 30 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- 2 deciliter wijn
- 2 deciliter bouillon
- 1 kuidentuiltje
- peper
- zout
- 3 plakjes merg
BEREIDINGSWIJZE
1 sjalot en 1 eekhoorntjesbrood (gedroogd en vooraf 30 minuten geweekt in lauw water) pellen, en fijnhakken, zacht laten worden in 30 gram boter, bestrooien met 1 eetlepel bloem, enkele minuten laten fruiten en lichtjes laten kleuren (bruine roux). Aanlengen met 2 deciliter rode wijn en 2 deciliter bouillon. 1 kruidentuiltje, peper en zout bijvoegen. Afdekken en laten sudderen. Dan 3 plakjes merg bijvoegen en nog 5 minuten laten koken. Warm serveren met geroosterd rundvlees.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »