
Ierse stamppot van puree met witte kool
- Herkomst
- Ierland
- Categorie
- Aardappelgerechten
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kg bloemig kokende aardappelen
- 400 gram witte kool
- 200 gram reepjes mager rookspek
- 1 deciliter melk
- 75 gram boter
- nootmuskaat
- zout
- versgemalen peper
- 4 bosuitjes
- 1 klontje boter
- (desgewenst gesmolten boter of bruine jus om erbij te serveren)
BEREIDINGSWIJZE
Kook de in stukken gesneden aardappel gaar en laat ze droog stomen. Maak met de melk en de boter een smeuïge puree van en breng die op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Houd de puree warm. Snijd de kool zonder de dikke stronk in smalle reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit een klontje boter in een pan en laat de spekjes af en toe omscheppend uitbakken. Doe de koolreepjes bij het spek in de pan en roerbak dit ongeveer 5 minuten tot de kool zacht is en begint te kleuren. Laat de bosui kort meebakken. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en laat alles goed doorwarmen. Maak desgewenst een 'kuiltje' op het bord en schep daar wat gesmolten boter of bruine jus in.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »