Piepers in bier
- Herkomst
- Duitsland
- Categorie
- Aardappelgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 0,75 kg aardappelen
- 3 deciliter Alfa Dortmunder (of ander bier)
- 3 rode uien
- 3 eetlepels bloem
- boter
- peper
- zout
- peterselie.
BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappelen niet helemaal gaar. Snijd de uien in plakken en bak die in de boter lichtbruin. Snijd de aardappelen in vrij dikke plakken en bak ze mee. Haal de aardappelen en de uien uit de pan. Verwarm 2 eetlepels boter tot ze lichtbruin zien, voeg roerend de bloem toe en laat dit samen even doorkoken. Voeg, van het vuur af, het bier toe. Zet de pan terug op het vuur, verwarm het tot een lichtgebonden saus ontstaat en maak het verder op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de aardappelschijven en de gebakken uischijven in de saus en warm ze door. Bestrooi het mengsel tenslotte met fijngehakte peterselie.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »