Pizza calzone met artisjokharten
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Pizzagerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak mix voor pizzabodem (450 gram)
- 150 gram witte druiven
- 2 blikjes artisjokharten (elk 185 gram)
- 200 gram roquefort (kaas)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 theelepels gedroogde oregano
- zout
- peper
- 1/2 zakje verse bieslook
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden C of gasovenstand 4. Maak het pizzadeeg volgens de gebruiksaanwijzing. Halveer de druiven. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in stukjes. Verkuimel daarna de roquefort. Vermend de druiven, de kaas, de artisjok, de tomaten-blokjes en de oregano. Breng het op smaak met zout en peper. Knip de bieslook erboven fijn. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol ieder deel uit tot een ronde lap. Leg 1/4 deel van de vulling in het midden op elke deeglap en klap het dicht. Druk de randen goed aan. Bak de calzones in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »