Pizza calzone met tonijn
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Pizzagerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak mix voor pizzabodem (450 gram)
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 bosuitjes
- 2 blikjes tonijnstukjes in olijfolie (elk 185 gram)
- 12 groene olijven zonder pit
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 zak gemengde sla (200 gram)
- 6 eetlepels knoflookdressing
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Meng de mix voor de pizzadeeg met 250 mililiter water, 2 eetlepels olijfolie en mespunt zout tot er een soepel deeg ontstaat. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol elk stuk uit tot een ronde lap van ongeveer 20 cm. Snijd het bosui in ringetjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng in een kom de tonijn, olijven, bosui, en tomaten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel op de helft van elke deeglap. Leg de andere helft van de deeglap over de vulling heen en druk het aan de randen goed dicht. Bestrijk de pizza's aan de bovenkant met de rest van de olie. Bak de calzones in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Meng de sla met de dressing en serveer het apart bij de pizza's.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »